Spain
Spain
Spain

Total de visualitzacions de pàgina:

Òrrius Team dimarts, 25 de març del 2014

Aquest  bosc (curiosament situat en el terme municipal de la Roca del Vallès) és conegut en el món de l'ocult i l'esoterísme.
Clicant aquí podeu comprovar com canals televisius, d'abast estatal, parlen d'aquest indret ... i també  com barregen les figures treballades amb pedra, amb les restes prehistòriques que podem trobar molt a prop del bosc.
Jo sugeriria una (personal) explicació d'aquestes pedres. Aquesta ès una zona on podem trobar varies pedreres (en funcionament o tancades) per tant llocs on hi trobem treballadors o mestres artesants de la pedra ...no sería estrany que aquestes obres granítiques del Bosc Encantat d'Òrrius sortissin de les seves mans.
L'excursió pot molt bé sortir de l'ermita de Sant Bartomeu de les Cabanyes per fer-la com una matinal, peró nosaltres sortirem del poble d'Òrrius per fer-la amb una jornada sencera i dinar pel camí.
A part del Bosc Encantat, també visitarem la Ruta Prehistòrica de Céllecs i el Turó Rodó amb el seu punt geodèsic de la muntanya de Céllecs.









Sortim de l'aparcament que trobem a prop de les piscines i pistes de tennis de la vila d'Òrrius.
Parc infantil dins del Parking Piscines.












I enfilem el camí, pel centre del poble, per anar a buscar la pista carenera (GR 92) que ens portarà a Sant Bartomeu.
Sant Bartomeu de Cabanyes.











No haurem d'arribar a l'ermita ja que tombarem pel camí de l'esquerra (PR C-36) per anar a buscar la senyalitzada Ruta Prehistòrica de Céllecs.
Bifurcació de camins.












Per pista ample i senyalitzada anem seguin la ruta!









Heu de vigilar de no perdre aquesta ruta, ja que ès una zona (de fet tot el territori del Parc Natural de la Serralada Litoral)  farcida de pistes, camins, corriols, trialeres ...i molts d'aquest no surten en cap mapa i podem desorientar-nos fàcilment.
El primer punt d'interès que trobem, el Dòlmen de Céllecs...respectat i sencer!
Dolmen de Céllecs.









I el segon el Plat del Molí...tot de baixada!
Expliquen, en programes televisius, que aquest monument servia per fer sacrificis satànics...jo diria que el feien servir per moldre el blat.

El Plat del Molí o del Rei.









Deixarem el Plat del Molí i ens acostarem, per aproximació, al lloc on trobem les roques i pedres (el Moai, l'Indi, l'Elefant,...) conegut pel Bosc Encantat d'Òrrius. Com que hi ha lloc per aparcar el cotxe i ès a prop de la carretera sempre sol estar molt concorregut de families.
L'Elefant cara Est.


L'Elefant de més a prop, cara Oest.



L'Indi.



L'Indi de més a prop.



De la mateixa roca que hi ha l'Indi, trobem el Moarí darrera.



El Moarí de més a prop.











Abandonarem aquesta zona i tornem a incorporar-nos al PR C-36 (ruta prehistòrica)...i ho farem per camins estrets i emboscats (Vigileu!)
Les següents restes a visitar sera la Pedra de les Creus. Si us fixeu podeu contemplar escrits antics!
Pedra de les Creus.



La mateixa Pedra de les Creus.










El Dòlmen de Can Gol II el trobarem si abandonem el PR i ens enfilem per un corriol. El Dòlmen de Can Gol I el trobariem als jardins d'una finca privada, per tant haurem de recorrer carrers d'una urbanització propera. 
Dolmen Can Gol II.







Com que no ens ve de gust de trepitjar asfalt ens saltem aquestes restes i visitarem el següent de la ruta...la Roca Foradada.
Aquesta roca també la trobarem lluny del PR!
Roca Foradada.








Retornem al PR C-36 i continuem amb la nostra excursió, ara per girar cua i anar a buscar una bifurcació que habiem deixat anteriorment. Tot aixó per visitar el nostre últim objectiu, les restes prehistòriques de l'anomenada Pedra de les Orenetes.
Pedra de les Orenetes.






Detall de la Pedra de les Orenetes.








Per pista ampla anem a buscar el camí que ens portarà al cim de Céllecs. 
Mentres dinem i recuperem forces aprofitem per contemplar les vistes, tant de la vessant d'Òrrius com del Vallès. També vam fer un tomb per indrets característics i molt coneguts de la zona.
Turó Rodó amb les antenes i el Piló Geodèsic, el Mirador que mira la comarca del Vallès, restes d'un Poblat Ibèric i una zona molt coneguda d'escalada  la Placa de Céllecs!




Després d'una maquísima posta de sol decidim de tornar-nos al cotxe...que tenim a Òrrius!
Si voleu informació tècnica i un seguiment més acorat de la sortida, us deixo el Track d'aquesta sortida:
Powered by Wikiloc


En tot cas si hom vol fer una volta més curta, cliqueu l'enllaç (matinal de 9 Km)  que sortirem  des de Sant Bartomeu.
Però també hi ha l'opció de fer excursió encara més curta si sortim de la mateixa zona del bosc encantat on hi ha lloc per deixar el cotxe, si cliqueu  (mitja matinal de 6 Km)



Sortida  Març del 2014










         Em pots seguir al Facebook!

2 Comment

  1. Por favor, me podriais indicar cuanto tiempo se tarda de Orrius al Bosc Encantat
    Gracias

  2. Hola Jaime, del pueblo de Òrrius hasta la ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes se tarda 15-20 minutos andando a un ritmo tranquilo pero sin pausa. De la ermita al Bosc Encantat unos 10 minutos al mismo ritmo.
    El tiempo aumentará si hemos de orientarnos para no perder la ruta del itinerario.
    Feliz excursion y gracias por tu interés.

Deixa un comentari

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Entrades més vistes

Entrades més vistes

Fotos Pirineuss

Blogs Muntanyencs

Text

Reflexions PErsonals dNIT A LA MUNTANYA by PiK@

16 / setembre / 2010 by PiK@

Dia rere dia, les circunstàncies ens han portat cap al Pirineu.

La nit hi ha estat còmode i trankil.la, sense freD ni humitAt, en un prAt d'herBa flOnja.

El bivac ha estat coNfortable.Res a veure amb akell bivac a peus del cim de Bastiments, on vaig patir tanta set...

O la nit de tempesta sOta la Pica d'Estats, quan l'Aigua no va parar de caure dUrant hores i enS vam mullar finS al moll de l'òs..

L'esperiT de la persOna es cOnstrueiX a partir de l'AcumulaciÓ de vivències i la muntanyA és especialmenT generOsa a proporcionar-les.

Són molteS les experiències de la mUnTanya que enS fan ser més forts, xO la de la niT és una de les més bonikes.

D'entrada, un bivac voldrà dir k l'endemà ja estareM a la muntanya i axo és sempre motiU d'alegria. A més a més, un bivac amb bon temps permet gaudir de la posta i la sortida del sol, un dels espectacles més bells de la natura. Contemplar en silenci com el sol s'Amaga darrere un cim, la claror va morint al fons de la vall i lentament les carenes es pinten de negre, és increïble. I veure els primerS raigs de llum i escalfOr és una experiència gratificant. la nit, especialment a la muntanya, també té moments d'inkietud i de pors. La foscor, els sorolls dels animalS, de l'Aigua o del vent fan estar desvetllat part de la nit. Sovint és dificil dormir i descanÇar en un bivac. Llavors la mirada s'entreté amb les estrelles, amb la lluna si hi ha sort, amb els pensaments íntims, en les converses amb els companys....

L'experiència d'un bivac suposa el contacte directe amb la natura, sense cap més protecció k un sac de dormir.

El primer bivac és una experiència k mai s'oblida. Després en vindran d'altres, alguns bons, altres incòmodes i durs...

Moltes vegades un bivac és una experiència de resistència, a la metereologia, el cansament...

També hi ha akell "espai" x la relació amb el company o colla, llavors la conversa és interminable i l'amistat s'enforteix.

Ara semble k la gent no fa tants bivacs kom abans. La facilitat de les comunicacions, la informació, la tecnologia, refugis, eviten moltes pèrdues de ruta k acaben en un bivac. Els bivacs són exepcionals, putsé x la seva raresa, xo x l'enrikiment personal, cal no oblidar mai l'experiència del bivac, ni k sigui de tant en tant, ni k sigui ben confortable...

PiK@;)


Pel·licula

"127 horas" 
Basada en la història real d'Aron Ralston, un intrèpid muntanyenc i escalador nord-americà que es va fer famós perquè al maig de 2003, durant una escalada pels canons de Utah, va patir una caiguda i va quedar atrapat dins d'una profunda esquerda. Després de diversos dies immobilitzat i incapaç de trobar una solució alternativa, va haver de prendre una dramàtica decisió.

Feed

Deixa el teu Correu Electrònic:

Lliurat per Òrrius Team

SS

pop-up facebook